Folytatjuk – a Színes a világ története

Régen osztottunk meg bejegyzést: az elmúlt időszakban sok dologgal voltunk elfoglalva. A háttérben most is egy különleges újdonsággal készülünk, de erről majd később adunk hírt. Addig is átgondoltuk, mi is történt a Színes a világgal az elmúlt években.

Betti első gyermeke kétéves volt, amikor először tett fel olyan kérdést, amire felnőttként sem könnyű válaszolni.  Vagy főleg felnőttként nem könnyű válaszolni? Annak az első kérdésnek a nyomán megszületett az első mesekönyv, amely már 6 újranyomást élt meg (ez körülbelül 3000 eladott példányt jelent!), és folyamatos iránta az érdeklődés.

Ezt a mesét Betti tollából azóta számos könyv követte. A könyvkiadásunk következő mérföldköve az volt, amikor másfél évi tárgyalás után megszereztük egy külföldi mesekönyv kiadásának jogát.

Azt gondoltuk, segíteni fog a könyveink terjesztésében, ha szervezünk mögéjük egy webshopot. Igazunk volt: a shop meglepően nagy forgalmat bonyolít le. Az általunk kiadott könyveket csak mi terjesztjük, s mivel különleges témákról írunk, az ez iránt érdeklődők előbb-utóbb eltalálnak hozzánk.

Ekkor kezdtünk el más kiadók könyveivel is foglalkozni: küldetésünknek érezzük, hogy elkészüljön egy folyamatosan bővülő könyvgyűjtemény, melybe a szemléletünkkel megegyező üzenetű könyvek kerülnek. Személyes élményeink nyomán érzékenységet szereztünk abban, hogy egy gyermekkönyv üzenete mi is valójában: sok könyvvel találkoztunk, melyek a toleranciára és elfogadásra való nevelést tűzték zászlajukra, de egy érintett számára mégis egészen mást közvetítenek. Célunk volt, hogy olyan könyveket gyűjtsünk össze, melyek nem csak a szavak szintjén szólnak az üzeneteinkről, hanem a történet és a képek rejtett dimenzióiban is.

A shop indulása óta nagyon sok hasonló témájú könyvet adtak ki különböző kiadók. Az eredeti tervünket, miszerint ezt a kínálatot folyamatosan követjük, és a shop kínálatának bővítésével reagálunk, nem tudjuk már követni. Ezért a kínálatot kissé szűkebbre vettük, és az örökbefogadás mellett az olyan könyvekre koncentrálunk, melyek nagy könyvesboltokban nem elérhetőek.

A shopban fellelhető könyvekre úgy tekintünk, mint ajánlatokra.  Akik nálunk veszik meg a más kiadóktól szárma könyveket is, hozzájárulnak ahhoz, hogy továbbra is ki tudjunk adni különleges témájú meséket. Ugyanis minden könyv után érkezett bevételt újabb könyvek kiadására fordítjuk. Köszönünk minden támogatást!