Romadopt – A klubról

Közelgő események – Linkek/történetek – Eddigi eseményeinkMesekönyvek

 

A romadopt klub olyan örökbefogadó, vagy örökbe fogadni szándékozó szülők klubja, akik vállalnak cigány származású gyereket. 

juci

Bakó Judit vagyok, örökbefogadó szülő, férjemmel két cigány származású gyereket nevelünk szeretetben. Az örökbefogadásra való felkészülés során hiányként éltem meg, hogy a származásról nem beszéltünk a szakemberekkel. Évekig megválaszolatlanul maradt a fejemben számtalan kérdés, pl: hogyan formáljuk a gyerek identitását, hogyan kezeljük a hétköznapi helyzeteket, ha felmerül a származás, mikor mondjuk el és korosztályosan hogyan kezeljük a származási kérdéseket? Szeretnék tartalommal teli választ adni a gyerekeimnek, amikor megkérdezik mit jelent a cigány származás.

Úgy tapasztaltam nem vagyok egyedül a  kérdéseimmel, ezért elindítottam egy szülőtalálkozó sorozatot, amely a romadopt klub nevet viseli. A rendezvényt teljességgel magánemberként kezdeményeztem és szervezem. 

A klub célja a közösségépítés, és a közös ötletelés, tapasztalatcsere. Mint a gyereknevelési kérdésekben általában, itt sincs egy jó út, egy jó válasz a sok kérdésre, ezért a klubban résztvevőktől nyitottságot és a vélemények szabadságát, egymás véleményének tiszteletben tartását kérem.

A klubba szeretettel várok bárkit, aki hasonló helyzetben van, vagy még örökbefogadásra várakozik és érdekli a téma. Olyanokat is szívesen látok, aki szeretné megosztani történetét vagy tapasztalatait a szülőtársakkal.

Elérhetőségem: romadoptklub@gmail.com

Segítőim:

Mártonffy Zsuzsa, orokbe.hu

Gartner Mózes Gyöngyi, Budapest – Budai Református Egyházközség

 

Közelgő események – Hasznos linkek – Eddigi eseményeinkMesekönyvek